1 008.jpgPicture 133.jpgPicture 151.jpgPicture 165.jpgtillage2.jpg

 

 

 

Martie- Aprilie 2017

În sezonul de primavara, personalul societății noastre deruleaza lucrari de taiat gard viu, cosit, taieri corectie, plantari de sezon, tratarea trandafirilor cu îngrăsământ și împotriva bolilor caracteristice speciei, continuând și activitatile de reparare a obiectelor de joacă și mobilierului urban. Totodată, au fost puse în funcțiune cișmele de pe domeniul public dar și fântânile arteziene.

1 site


Ianuarie 2017

În urma căderilor masive de zăpadă, personalul societăţii noastre continuă activităţile de deszăpezire, potrivit atribuţiilor, în parcurile şi gradinile publice, locurile de joacă, parcările publice cu plată, incinta cimitirelor administrate de societate. Astfel, societatea noastră intervine cu un număr de 300 de angajaţi precum şi următoarele utilaje: 4 utilaje multifuncţionale, un buldoexcavator, 5 tractoare (unul cu lamă), 4 freze.

Activităţile de deszăpezire sunt efectuate şi manual. De asemenea, programul de activitate în cimitirele administrate de societate decurge fără probleme.

 

 

ianuarie 2017

 

 

 


 

Decembrie 2016

In acest sezon, alaturi de activitatile zilnice de menţinere a curăţeniei în incinta parcurilor şi gradinilor publice, reparaţia obiectelor de joacă precum şi alte lucrari de intretinere a mobilierului urban, personalul societatii, prin Compartimentul Iluminat Public, a derulat activitati de amplasare a ornamentelor luminoase in municipiu, in vederea sarbatorilor de iarna.

iarna

 


Octombrie- noiembrie 2016

 

În aceasta perioadă, personalul societăţii derulează lucrări de toaletare şi doborâre a arborilor de pe domeniul public; plantare de arbori, arbuşti, gard viu; lucrări zilnice de igienizare a perimetrelor verzi din municipiu; activităţi de pregătire pentru conservarea, pe timpul sezonului rece, a fântânilor şi cişmelelor de pe domeniul public. 

 

octombrie

 

 


 

 

1 Septembrie 2016

Personalul societății deruleaza activitati de indepartare a vegetatiei crescute in exces, atât de pe spatiile verzi aferente blocurilor de locuinte precum si din incinta curtilor unitatilor de invatamant, in scopul pregatirii acestora pentru inceperea noului an scolar. Lucrarile constau in tuns gard viu, cosire ierba, precum si igienizarea spatiilor verzi respective.

tn net site

Concomitent, se desfasoara lucrări de refacerea marcajului bordurilor, in zonele cu trafic intens, precum si reparare a obiectelor de joacă din incinta locurilor de joacă (inclusiv vopsirea acestora).

 


Iunie – August 2016

         În această perioadă societatea noastra continua activitatile de cosit iarba si tuns gard viu la asociatiile de proprietari si pe toate spatiile verzi din municipiu. De asemenea, personalul specializat identifica obiectele de joacă deteriorate, acestea fiind reparate la fata locului sau transportate la sediul societatii, ulterior fiind reamplasate in incinta locurilor de joacă de unde au fost ridicate

                                                                                   iunie august

 

 


Mai 2016 – Activități de plantare flori

 

         În această perioadă, societatea noastră derulează activități de plantarea a materialului floricol anual, tăieri de corectie – în special la arborii de pe aliniament în scopul îndepărtării ramurilor care acoperă semnele de circulație, lucrări de reparație a bordurilor ce împrejmuiesc unele perimetre verzi, de pregătire a cabinelor de vot și urnelor, de îndepărtare a vegetației dezvoltată în exces atât de pe suprafețele verzi cât și în cimitire.

                 Alături de acestea, sunt monitorizate, în permanență fântânile arteziene, în vederea funcționării optime a acestora și sunt efectuate reparații ale cișmelelor tip Sanitas de pe domeniul public.

activitati mai

 

 


 

Aprilie 2016 - Activităţi de sezon

În această perioadă personalul societatii deruleaza activitati de sezon precum reparații garduri de protectie spatii verzi, verificare si pregatire fântâni in scopul funcționării optime a acestora in perioada de vara,executare tăieri corecție la arbori precum si lucrari zilnice de curătenie in parcuri, grădini publice, scuaruri.

 

foto

 

 


 

Plantare material floricol de sezon

      SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL a demarat, începând cu data de azi – 21 martie a.c.- activităţile de plantare/completare a materialului floricol de sezon, anume plante din categoria bienale (myosotis, bellis, viola). Astfel, personalul compartimentului de profil desfăşoară acţiuni de plantare de material floricol, pe spaţiile verzi pe care anterior nu s-a plantat, din diferite cauze (lucrări edilitare etc). În acelaşi timp, sunt derulate şi activităţi de completare a perimetrelor unde o parte a materialului floricol nu a rezistat condiţiilor caracteristice sezonului de iarnă.

          Pentru început, activităţile de plantare s-au derulat pe tronsonul Biserica Eroilor – Podul Înalt, în această zonă fiind plantate peste 10.000 bucăţi bienale. Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, în funcţie de condiţiile de temperatură şi precipitaţii, până la plantarea unui total de 100.000 plante bienale.

 foto text


 

Februarie 2016 – Activităţi specifice sezonului

În această lună, personalul societăţii a derulat activităţi specifice sezonului precum: doborâri şi toaletări arbori, plantare gard viu, reducerea gardului viu în scopul regenerării acestuia, lucrări de plantare a materialului dendrologic (arbori, arbuşti). De asemenea, personalul serviciului tehnic a acţionat în sensul reparării şi recondiţionării mobilierului urban şi a obiectelor de joacă, de pe domeniul public. Totodată, în serele societăţii au loc activităţi de pregătire a materialului floricol (răsaduri) pentru plantările de primăvară.

net

 


 

 

15.02.2016 - Activităţi de salubrizare - Dâmbu

În urma dispoziţiilor municipalităţii, SC SGU Ploieşti SRL intervine, prin personalul specializat, în scopul igienizării albiei râului Dâmbu dar şi a malurilor acestuia. Astfel, pentru a preveni inundaţiile în cazul unor precipitaţii abundente, se îndepărtează atât gunoiul menajer şi stradal din perimetrul respectiv, cât şi vegetaţia crescută în exces. Activităţile de salubrizare se vor derula pe parcursul întregii săptămâni.

 

dambu montaj

 


 

Activităţi zilnice, de sezon – ianuarie 2016

   121211112  

Personalul de specialitate al societăţii noastre derulează activităţi caracteristice acestui sezon: identificarea arborilor afectaţi de căderile de zăpadă din perioada anterioară, indepărtarea segmentelor afectate ale acestora, strângerea şi transportul resturilor vegetale în locurile special amenajate, îndepărtare gheaţă de pe aleile parcurilor şi incinta locurilor de joacă, îndepărtare zăpadă de pe mobilierul urban (obiecte de joacă, bănci, coşuri gunoi etc), îndepărtare zăpadă de pe vegetaţia răşinoasă, tăierea gardului viu etc

 


 

In perioada 16 – 17 ianuarie 2016, echipele SGU Ploiesti au sprijinit actiunile de deszapezire in municipiul Ploiesti in conformitate cu programul urmator:

 

Sambata, 16 ianuarie 2016, pe timpul noptii

I. In perimetrul parcarilor administrate de institutia noastra (Halele Centrale, Blocul 7 etaje, Hotel Prahova, Palatul telefoanelor, Palatul Administrativ, str. Maramures, str. Cuza Voda, str. Romana, zona Aroma)

II. In parcuri (Platoul Central, Parcul Nichita Stanescu, Parcul Mihai Viteazu, Parcul C.D. Gherea)

Utilaje si resurse:

-          1 tractor cu lama,

-          2 incarcatoare frontale,

-          1 buldoescavator,

-          2 tractoare cu remorca cu basculare,

-          7 freze pentru parcari si parcuri.

S-a indepartat zapada si manual si cu lopata – 30 lucratori.

O echipa de 6 angajati, din cadrul Compartimentului Taieri Arbori, a degajat trama stradala in mai multe zone din municipiul Ploiesti, unde din cauza ninsorilor abundente s-au rupt un numar de 16 pomi.

 

Duminica, 17 ianuarie 2015, in timpul zilei

 

I. Parcarile administrate de SGU (Liceul Cuza, Rond I, Gara de Sud, fostul Tribunal)

II. Parcuri (Sala Sporturilor, Catedrala Vest, Modern, OZN – Liceul Nichita Stanescu, Cameliei, MC Donald’s)

Utilaje si resurse:

-          2 incarcatoare frontale;

-          1 tractor cu lama,

-          1 buldoescavator,

-          2 tractoare cu remorca cu basculare,

-          3 freze,

-          66 muncitori au intervenit pentru a indeparta zapada cu lopata din parcuri si din parcarile aflate in administrarea SGU.

SGU a intervenit cu utilaje cu lama pe aleile principale din cimitire, iar 25 de lucratori, din cadrul Compartimentului Cimitire, dotati cu lopeti au indepartat zapada de pe aleile secundare din cimitirele din Ploiesti, avand la dispozitie si 4 freze.

Doua echipe a cate 6 persoane, din cadrul Compartimentului Taieri Arbori, au degajat trama stradala in mai multe zone din municipiul Ploiesti, unde, din cauza ninsorilor abundente, s-au rupt un numar de 54 de pomi.

 

Duminica, 17 ianuarie 2016, pe timpul noptii

 

SGU a continuat sa transporte zapada din parcarile si parcurile mentionate anterior.

Utilaje si resurse:

-          2 incarcatoare frontale;

-          1 buldoescavator,

-          1 tractor cu lama ,

-          2 tractoare cu remorca cu basculare,

-          3 freze,

-          Zapada din parcarile administrate de SGU a fost transportata si depozitata la Statia de epurare pentru a indeplini conditiile impuse de Ministerul Mediului, fara a obtura vizibilitatea, dar si pentru a ne incadra in costuri cat mai mici.

-          16 angajati ai Compartimentului Spatii Verzi au indepartat zapada din statiile de autobuz si trecerile de pietoni ( Axa Principala Sud -Nord),

-          o echipa formata din 3 angajati a curatat semnele de circulatie si semafoarele de pe arterele principale din oras,

-          s-au folosit 3 freze de zapada in Parcurile Mihai Viteazul, Toma Socolescu, Nichita Stanescu si I.L. Caragiale.

 

Untitled-1Untitled-2

 

23.12.2015 Activitati de plantare gard viu si toaletare arbori

 

 

Personalul societății derulează, în această perioadă, activități de toaletare a arborilor de pe domeniul public precum și de plantare a gardului viu la asociatiile de proprietari. Lucrările de plantare a gardului viu se realizează în ordinea depunerii solicitărilor, de către asociațiile de proprietari,a îndeplinirii condițiilor conform actelor normative în vigoare și în funcție de materialul dendrologic disponibil. În paralele cu aceste lucrări, angajații compartimentului de specialitate din cadrul societății derulează activități de plantare a arborilor și arbuștilor pe zonele verzi din oraș.

 

tn site tot

28.10.2015- Reconditionare obiecte de joaca si plantare material floricol de sezon

             

In sezonul de toamna, personalul de specialitate al societatii deruleaza activitati de plantare a materialului floricol de sezon precum flori bienale, tufanele si flori cu frunze ornamentale. De asemenea, activitatile de reparare si reconditionare a obiectelor de joaca si a mobilierului urban, din parcuri si gradini publice, continua potrivit unui grafic prestabilit.

image002


 

              18 august - Amenajare loc de odihnă Cartier Nord - Găgeni

         În cursul acestei veri, SC SGU Ploiești a amenajat un nou loc de odihnă în Cartierul Nord din municipiu (Găgeni ). Astfel, cetățenii beneficiază de perimetre verzi și băncuțe, iar pe timp de noapte lumina din incinta locului de odihnă este asigurată de panouri fotovoltaice. Lucrările de amenajare a acestui loc s-au derulat pe parcursul a aproximativ două luni.

tn foto

 


20 iulie 2015 – Amenajare loc odihnă Ghe. Doja

 

În cursul lunii iulie 2015, personalul societății noastre a finalizat amenajarea unui loc de odihnă pe strada Ghe Doja (aferent sediului BCR), acesta din urmă cuprinzând atât bănci cât și perimetre verzi (arbori și arbuști cu frunză persistentă, gazon). Iluminarea locului de odihnă se va realiza cu ajutorul a trei spoturilor și două proiectoare.

 

da

 

 

 

12 Aprilie 2015 - Alături de dvs. în aceste zile de sărbătoare

media1Una dintre cele mai importante sărbători din an, Învierea Domnului Iisus, este prilej pentru apropiere şi momente de linişte şi bucurie alături de cei dragi. O zi specială, îmbogățită şi de parfumul florilor de primăvară! Paşte fericit!

2015 aprilie

Reparații curente fântână Gara de Sud

media2Personalul specializat al societății derulează activități de reparare a șapei bazinului fântânii de la Gara de Sud. La finalizarea acestora, se va aplica un strat de vopsea de izolare, rezistentă la apă.

 

 

2015 martie

Recondiționare obiecte de joacă și mobilier urban

 

media4Personalul specializat din cadrul societății derulează, în continuare, activități de recondiționare/reparare a obiectelor de joacă din incinta parcurilor. Astfel, sunt înlocuite/reparate elementele lipsă de la mobilierul urban si obiectele de joacă din incinta locurilor de joacă de pe teritoriul municipiului, obiectele de joacă fiind reparate la fața locului sau la sediul societății din str. Mircea cel Bătrân, atunci când defecțiunile nu pot fi remediate pe loc. De asemenea, obiectele de joacă și mobilierul urban sunt lăcuite sau vopsite.

 

Activități zilnice derulate în incinta cimitirelor

media5Personalul din cadrul compartimentului de profil al societății noastre derulează, zilnic, activități de menținere a curățeniei în incinta cimitirelor administrate de societate. De asemenea, personalul specializat remediaza problemele legate de deteriorarea mobilierului urban de pe aleile cimitirelor (bănci, coșuri de gunoi etc).

Lucrări de întreținere la Stadion Ilie Oană

StadionÎn vederea derulării, în condiții optime, a partidei România - Insulele Feroe, personalul de specialitate din cadrul societății deruleaza lucrări de întreținere în incinta Stadionului Ilie Oană. Pregătirile constau și în întreținerea suprafeței de joc.

2015 februarie

Plantări material dendro-floricol municipiu

lucrare 1Personalul specializat al societății plantează material dendrofloricol de sezon pe spațiile verzi din municipiu. Plantările se fac pe spațiile verzi din toate zonele municipiului (peluze, rabate, scuaruri etc) fiind plantate flori bienale precum si arbori si arbuști.

Activități derulate în perioada iulie 2013- noiembrie 2014

 

lucrari 2În perioada iulie 2013 – noiembrie 2014 personalul specializat al societatii a derulat activităţi de întreţinere a spatiilor verzi din municipiu, fiind efectuate lucrări de doborâre, toaletare şi tăiere de corecţie la arborii din toate zonele oraşului. De asemenea, au fost derulate lucrări de curăţenie pe aleile din parcuri şi grădini publice, igienizare a spaţiilor verzi şi plantări de material dendrologic şi floricol pe toate suprafeţele verzi ale domeniului public din municipiu.
În sezonul rece au fost desfăşurate activităţi de îndepărtat zăpada din zonele aferente trecerilor de pietoni şi aleilor parcurilor şi grădinilor publice.Lucrările de plantare şi toaletare sunt realizate în sezoanele destinate acestui tip de activităţi, în scopul exploatării optimă a materialului dendro-floricol. De asemenea, plantele provin din pepinierele şi serele societăţii.
Personalul societăţii derulează activităţi de curăţenie la Stadionul Ilie Oană, înainte de evenimentele sportive.

Totodată, în afara acestui tip de lucrări, personalul de specialitate din cadrul societății a derulat activități de aplicare de plombe asfaltice, asfaltare alei din cimitirele administrate de SC SGU Ploieşti SRL, betonare/asfaltare alei din incinta instituţiilor de învăţământ, amenajare parcari cu dale înierbate, monitorizare fântâni arteziene şi cişmele de pe domeniul public, reparare/înlocuire mobilierului urban şi a obiectelor de joacă, recondiţionare/înlocuire parapeţi pietonali/rutieri, amplasare/refacere garduri metalice bordurate în scopul protejării spaţiilor verzi, asigurarea suportului tehnic în cadrul derulării unor evenimente culturale în municipiu (scenă, sonorizare) etc.

 

 

 

Intervenţii întreținere Sistem Iluminat Public

 

lucrari 3
În urma sesizărilor primite la Dispeceratul societăţii, intervenţiile personalului specializat al Compartimentului Iluminat Public au constat în înlocuirea becurilor arse, repararea şi remontarea corpurilor de iluminat defecte, înlocuirea de cleme şi siguranţe electrice, refacerea legăturilor electrice precum și remedierea defecţiunilor rezultate în urma lucrărilor la rețelele edilitare, derulate de către diversi operatori.

Îndepărtare vegetaţie căi acces locuri de înhumare cimitire administrate de societate

 

lucrari 4
Personalul de întreţinere, din cadrul cimitirelor administrate de societate, impreună cu cel al departamentului pază a derulat acţiuni de îndepărtare a vegetaţiei din jurul mormintelor neîngrijite, vegetaţie care s-a dezvoltat în exces. Aceste activităţi au avut rolul de a asigura accesul concesionarilor, în condiţii civilizate, la locurile de înhumare.

 

Derulare activități educative ecologiste

lucrari 5
Societatea noastră a încurajat întotdeauna activităţile care au ca scop dezvoltarea spiritului civic în rândul tinerilor. Astfel, SC SGU Ploieşti SRL a sprijinit, cu unelte necesare precum şi personal de specialitate, acţiunile ONG-urilor și ale instituțiilor de învățământ în acest sens. În cadrul acestor inițiative, a fost plantat material dendrofloricol atât pe spațiile verzi din oraș cât și pe centurile orașului (Est și Vest)

Reamenajări zone intrare în municipiu

 

reamenajari
SC SGU Ploieşti SRL, prin personalul specializat, a derulat activităţi de reamenajare a zonelor de intrare în municipiu. Acestea au constat în lucrări de peisagistică- spaţiul verde, lucrări de reabilitare a catargelor şi elementelor aferente precum, înlocuirea steagurilor deteriorate etc.

Recondiţionare chioşcuri - foste Calliope

reconditionare chioscuri
Personalul de specialitate al societăţii a derulat activităţi de recondiţionare a chioşcurilor foste Calliope de pe domeniul public. Astfel au fost recondiţionate 5 dintre cele 11 chioşcuri de pe domeniul public al oraşului, în următoarele zone: Parc Nichita Stănescu, Piaţa Nord-spate , str. Erou Călin Cătălin, Casa Sindicatelor, Parc Aurora.

Participare la expozitii de profil, în țară

participareexpozitii
SC SGU Ploieşti SRL a participat la expoziții cu teme de profil precum „Expo Flora - Flori la Malul Dunării” – Galați și Simfonia Lalelelor –Pitești. În cadrul acestora, societatea noastră a prezentat diverse amenajări florale, obținând aprecieri și diplome.

Organizare Târguri de Crăciun, Târgul Produselor Tradiționale și amplasarea ornamentelor de sărbători în municipiu

 

targ craciun
Personalul de specialitate din cadrul societății s-a ocupat de organizarea târgurilor de sărbători în cadrul cărora comercianți, din diferite colțuri ale tării, au expus produse alimentare tradiționale precum și dulciuri. De asemenea, pe scena amplasată în zona pietonală s-au derulat o serie de evenimente sustinute de artiști din toată țara. SC SGU Ploiesti SRL a asigurat și iluminatul festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în Municipiul Ploiești.

SGU Ploiesti