1 008.jpgPicture 133.jpgPicture 151.jpgPicture 165.jpgtillage2.jpg

 

 

 

Simfonia Lalelelor – Pitești 2017

SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL a participat, prin personalul specializat, la ediția Simfonia Lalelelor 2017, eveniment desfășurat la Pitești, în perioada 21-23 aprilie.

Pe o suprafața de aproximativ 15m2, societatea noastră a amenajat o grădină de primăvară, prin combinarea a 1.000 de răsaduri de flori și arbuști ( begonie, liliac, mahonie etc). În scopul realizării temei, au fost confecționate și ornate cu flori o măsuță cu două scaune, aranjamentul bucurându-se de aprecierea atât a gazdelor cât și a celorlalți participanți.

În mod similar anilor trecuți, la evenimentul desfășurat la Casa Cărții din Pitești,  au participat mai multe delegații din țară, dar și din străinătate (Olanda, Ungaria, Serbia).

 simfonia lalelelor 2017


Personalul de specialitate al SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL a derulat ieri, 24 aprilie a.c., activități de aplicare a tratamentului împotriva bolilor specifice ale trandafirilor, prin stropirea acestora cu fungicid. În același timp, s-au aplicat și substanțe din categoria îngrășămintelor(îngrășământ foliar, stimulator de creștere), pentru a stimula creșterea plantelor, ambele tratamente realizându-se prin stropire, cu ajutorul atomizoarelor din dotarea compartimentului de profil.

Aplicarea tratamentului a fost generată de condițiile favorabile îmbolnăvirii plantelor, determinate de precipitațiile abundente și temperaturile scăzute din ultima perioadă.

Activitățile s-au derulat pe B-dul Republicii, tronsonul Catedrală- Caraiman, precum și în Parcul Mihai Viteazul, acolo unde sunt plantați trandafirii.

Însoțim această informație de presă cu fotografii semnificative.

activitatea 3activitatea 2


Recuperare obiecte sustrase - Cimitir Viișoara

candSC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiesti SRL aduce la cunoștința cetățenilor că, în data de 26.03.2017, în jurul orei 12.00, angajații societății care asigură paza Cimitirului Viișoara au surprins două persoane de sex feminin care sustrăgeau bani și obiecte din incinta acestuia.

Astfel, în timp ce una dintre acestea fura candele din felinarele mormintelor, cealaltă sustrăgea bani (din incinta capelei) și iconițe de pe pieptul decedaților, depuși în capelă.

Cele două persoane au fost reținute de paznicii societății și predate reprezentanților Poliției Municipiului Ploiești (Secția nr.2), bunurile fiind recuperate.

 

 

 

 


HOTARAREA NR.27

Privind aprobarea Scrisorii de asteptari a autoritatii tutelare pentru ocuparea a 5 (cinci) posturi de membri in Consiliul de Administratie la S.C. SERVICII DE GOSPODARIRE URBANA PLOIESTI S.R.L.

 

 


Încetarea contractului de concesiune a Sistemului de Iluminat Public

SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că, începând cu data de 7.02.2017, a încetat contractul de delegare a gestiunii, prin concesiune, a Serviciului de Iluminat Public al municipiului( servicii de întreţinere-menţinere şi servicii de iluminat ornamental-festiv), contract reglementat prin HCL nr.68/27.02.2013.

Pe cale de consecinţă, precizăm că personalul societăţii nu mai asigură permanenţa acestui serviciu şi, în scopul unei soluţionări eficiente a sesizărilor din această categorie, rugăm cetăţenii să se adreseze Primăriei Municipiului Ploieşti (Dispecerat 0244/984)


raport implementare 544 in 2016

 


 

Asigurarea vizibilității indicatoarelor rutiere

SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL aduce la cunostința cetățenilor că, începând cu data de 14 septembrie a.c., personalul specializat al societății îndepărtează, prin tăieri de corecție, crengile arborilor care obturează vizibilitatea indicatoarelor rutiere. Activitățile menționate se vor derula etapizat, pe întreg teritoriul municipiului, în prezent acționându-se în Cartierul 9 Mai.

Precizăm faptul că, o acțiune similară a fost derulată de societatea noastră la începutul acestui an.

pom

 


 

 Procedura legală pentru intervențiile asupra arborilor de pe domeniul public

1111111

     SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL aduce la cunoștința cetățenilor că toate intervențiile asupra arborilor de pe domeniul public și privat al municipiului se realizează numai după obținerea avizului corespunzător din partea societății noastre. Totodată, toate intervențiile asupra arborilor de pe domeniul public se realizează numai de către societatea noastră.

        Pe cale de consecință, facem apel la toți președinții și administratorii asociațiilor de proprietari, din municipiu, să depună o cerere scrisă la societatea noastră, în cazul în care locatarii solicită toaletarea sau doborârea arborilor de pe spațiile verzi aferente asociațiilor respective. Solicitările se pot depune la registratura societății noastre, din str. Văleni nr.32, pot fi trimise pe email, la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau pe nr. de fax: 0244/510.353.

De asemenea, toate intervențiile asupra arborilor de pe domeniul privat al municipiului se realizează numai după obținerea avizului din partea societății noastre, în baza unei cereri, depusă în modul descris mai sus, la societatea noastră.


SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiesti SRL aduce la cunoștința cetățenilor că personalul compartimentului de specialitate, din cadrul societății, lucrează în două schimburi, în scopul recuperării întârzierilor în ceea ce privește activitatea de cosit iarbă și tuns gard viu, întârzieri cauzate de precipitațiile abundente din ultima perioadă.

 

De asemenea, angajații societății derulează lucrările menționate și în zilele de week-end, atunci când vremea permite, întrucât aceste activități nu pot fi executate în primele ore după căderea precipitațiilor, atunci când vegetația este acoperită de o cantitate semnificativă de apă.

 

În același timp, activitățile sunt îngreunate și de necesitatea revenirii pe anumite perimetre, la scurt timp după finalizarea acestora, din cauza abundenței precipitațiilor care accelerează procesul de creștere a vegetației.

 

Totodată, asigurăm cetățenii că angajații societății noastre respectă, în continuare, graficul prestabilit al lucrărilor de cosmetizare a vegetației, atât pe spațiile verzi din incinta parcurilor și grădinilor publice precum și cele aferente asociațiilor de proprietari.

 


 

SC Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti SRL operator de servicii publice organizeaza licitatie cu strigare pentru folosinta temporara a unor suprafete de teren, terenuri apartinand domeniului public al mun. Ploiesti, concesionate de catre Servicii de Gospodarire Urbana Ploisti SRL prin HCL nr. 197/2013:


    Suprafetele scoase la licitatie sunt urmatoarele:
-    ZONA 1 Intrarea din str. Maresal Averescu – suprafata totala de 338 mp;
-    ZONA 2 – Intrarea din Str. Eroilor – suprafata totala  de 186 mp;
-    ZONA 3 – Intrarea din Str. Caliman – suprafata totala de 544 mp;
-    ZONA PONTON – Terasa de lemn – suprafata totala 160 mp.


Spatiile mai sus mentionte de afla in incinta Parcului Tineretului.

Caietele de sarcini pentru participarea la licitatia publica cu strigare se pot obtine de la sediul SC Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti SRL din strada Valeni, nr 32.
Plicurile se vor depune pana vineri  03.06.2016 cel tarziu ora 10.00 la sediul SC Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti SRL din strada Valeni, nr 32 la registratura , precizandu-se pe plic: “licitatie cu strigare.”, urmand ca licitatia cu strigare sa aiba loc in data de 03.06.2016  la  sediul SC Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti SRL din strada Valeni, nr 32 ora 12:00.

Descarca invitatie.

Avand in vedere prevederile HCL 314/2015 termenul de depunere al ofertelor pentru procedura de licitatie publica cu strigare, se prelungeste pana pe data de 08.06.2016, ora 10:00, iar licitatia cu strigare va avea loc in data de 08.06.2016 ora 12:00, conform erata.

Descarca erata.


 

Plantare material floricol anual și tăieri de corecție

În această perioadă, SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL Ploiești, prin personalul de specialitate, derulează activități de plantare a materialului floricol anual, precum: begonia, gazania, petunie, crăițe, cineraria, floare de piatră, dalia, salvia  etc. De asemenea, personalul societății execută și tăieri de corecție la arborii de pe aliniamente, în scopul de a asigura o vizibilitate mai bună a semnelor de circulație.

Materialul floricol este plantat în toate zonele orașului, până în acest moment fiind plantate aproximativ 150.000 bucăți, din speciile menționate mai sus.

taieri plantari

 

 


 

Participare la evenimentul Simfonia Lalelelor- Pitești

SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL a participat, în perioada 22-24 aprilie a.c., la cea de-a XXXIX-a ediție a expoziției internaționale Simfonia Lalelelor, eveniment organizat de Primăria Municipiului Pitești.

În cadrul acestui eveniment, personalul compartimentelor de profil a reprodus, pe o suprafață de 20 m², modul de amenajare a spațiilor verzi din incinta unui parc, tema aleasă fiind Peisaj de primăvară. Astfel, pentru realizarea acestei amenajări au fost utilizate aproximativ 250 buc plante anuale decorative, inclusiv plante de apartament (begonia, petunie, leandru, ficus etc) precum și specii de arbori și arbuști (cotoneaster, ienupăr, tuia, salcie etc), întregul material dendrofloricol fiind produs în serele și pepinierele societății noastre.

colaj

 

 


 

17 martie 2016 - Comercializare material floricol si dendrologic-Expoziţie AFI

Începând de astăzi, 17 martie a.c., societatea noastră comercializează material floricol şi dendrologic, produs în pepinierele şi serele societăţii, în cadrul Târgului de flori şi grădinărit- Grădina cu Oferte, din perimetrul parcării AFI Palace. SC SGU Ploieşti SRL deţine 3 spaţii expoziţionale, dintre acestea două fiind destinate prezentării plantelor şi unul comercializării acestora. Din categoria florilor tăiate, societatea noastră comercializează cale, la preţul de 2,40 lei/fir, totodată fiind vândute şi plante la ghiveci - din aproximativ 20 de specii (muşcată, ficus, ferigă etc). Expoziţia se derulează pe parcursul a 4 zile (17-20 martie a.c.) şi, pe această cale, invităm iubitorii de plante să ne viziteze pentru a consulta oferta noastră şi, în funcţie de preferinţe, pentru a alege speciile dorite. În acelaşi timp, precizăm faptul că toate plantele comercializate de societatea noastră sunt deja aclimatizate, personalul de specialitate oferind şi informaţii pentru îngrijirea şi întreţinerea acestora.

floricele 4

 

 


 

16 martie 2016 - Plata drepturilor salariale - personal auxiliar unităţi de învăţamânt

SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL aduce la cunoştinţa opiniei publice că, în sedinţa de ieri -15.03.2016, Consiliul de Administraţie al societăţii noastre a aprobat propunerea directorului general de a achita salariile restante personalului auxiliar din cadrul unităţilor de învăţământ, personal încadrat la societatea noastră. De asemenea, remuneraţiile restante vor fi achitate în funcţie de disponibilităţile băneşti ale societăţii. Totodată, în aceeaşi şedinţă, membrii consiliului au aprobat recuperarea debitelor (conform facturilor emise de societatea noastră), reprezentând salariile restante, de la municipalitate, pe calea instanţei de judecată.

gradi poza


 

Situație reală figurine iesle

În urma articolelor publicate în această săptămână, având ca subiect reproducerea imaginii scenei biblice a nașterii Domnului Isus, vă comunicăm următorul punct de vedere:

Societatea noastră a amplasat, ca în fiecare an, potrivit tradiției, scena biblică a nașterii Domnului Isus, pe platoul din fața Palatului Administrativ. În acest sens, precizăm faptul că recuzita utilizată (manechine și vestimentație) nu ne aparține. De asemenea, aceleași manechinele au fost utilizate, în acest scop, în ultimii 6 ani.

Din păcate, din cauza unor cetățeni lipsiți de bun simț, manechinele au suferit o serie de deteriorări, fiind vandalizate. Astfel, a fost necesară, de nenumărate ori, intervenția colegilor nostri de la teatru, care, împreună cu personalul societății noastre, au încercat să remedieze aceste probleme(foto: stare manechine 2014).

Totodată, personalul societății noastre intervine în acest moment, pentru a rearanja recuzita astfel încât să reproducă scena nașterii Domnului Isus fără a genera disconfort cetățenilor. În același timp, am inițiat deja o serie de discuții privind posibilitatea înlocuirii recuzitei deteriorate, în vederea utilizării acesteia în viitor.

De asemenea, pentru a preveni alte acte de vandalism în această perioadă, s-a apelat la personalul Poliției Locale pentru monitorizarea zonei respective.

12362790 565184103630174 1348192807943620806 o

 

 

Activități de plantare arbori și arbuști – unități de învățamânt

1SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiesti SRL a încurajat și sprijinit, în permanență, activitățile educaționale care au ca scop încurajarea spiritului civic în rândul elevilor, în sensul întreținerii și înfrumusețării spațiilor verzi din municipiu.

Astfel, societatea noastră a stabilit parteneriate cu unitățile de învățământ, oferind atât uneltele necesare cât și suport tehnic - prin personal de specialitate – în cadrul derulării activităților de plantare a materialului dendrofloricol, pe zonele verzi din incinta curților instituțiilor de învățământ.

La începutul acestei săptămâni, personalul de specialitate al societății a sprijinit cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Nr.29, în desfășurarea acțiunii de plantare a 75 de arbuști și 25 arbori foioși pe zonele verzi din incinta unității respective, la acțiune participând elevi din diferite clase.

Totodată, angajații societății au derulat activități de plantare a materialului dendrologic de sezon și în parcul aferent scolii respective (Parcul Câineni).

 


 

Plantări arbori foioși -  Centura de Est

 

În scopul de a împiedica degradarea calității aerului și a solului, ca urmare a activității industriale desfășurate intens în ultimii ani, SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești SRL continuă acțiunile de plantare a materialului dendrologic specific sezonului, în zona Centurii de Est a municipiului.

         Astfel, în această săptămână, personalul specializat al societății noastre va  finaliza activitățile de plantare a 5.000 de arbori foioși (catalpă, frasin, plop, salcie) din această zonă, arbori care intră în componența perdelei forestiere de protecție a orașului.

 Totodată, precizăm faptul că societatea noastră a plantat în această zonă, în cuantum, 9.000 de arbori foioși, din speciile menționate mai sus. Activitățile de plantare au fost realizate în mod etapizat, în perioadele caracteristice acestei categorii de lucrări.

De asemenea, aceste activități vor continua și sâmbătă, 14 noiembrie a.c., prin acțiunile de plantare de puieți de stejar, organizate de Asociația Mai Mult Verde.

29.10.2015 - Anunt important pentru riverani – Parcare Supraterană  Cuza Vodă                

 

parcareSC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești SRL aduce la cunoștința posesorilor de autovehicule (persoane fizice), din zonele aferente PARCĂRII SUPRATERANE – STRADA CUZA VODĂ, că în scopul obținerii permiselor de parcare destinate riveranilor, implicit asigurării unui loc de parcare în incinta acesteia, este necesară depunerea unei solicitări scrise la societatea noastră.

 

Cererile tip se pot completa la sediul SC SGU Ploiești SRL (str. Văleni nr.32), la acestea atașându-se copii după cartea de identitate și talonul autovehiculului solicitantului, cu mențiunea ca adresa de domiciliu din aceste documente să fie aceeași.

 

Precizăm că depunerea documentației de către riverani este absolut necesară, în scopul stabilirii, de către societatea noastră, a numărului locurilor de parcare rezervate acestora

 

 

 


 

În atenția comercianților – închiriere spații evenimente de sezon- Orășelul Copiilor și Târgul Sărbătorilor de Iarnă

Untitled

SC .Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești SRL aduce la cunoștința comercianților care doresc să participe la evenimentele de sezon organizate de municipalitate, respectiv Târgul Sărbătorilor de Iarnă și Orășelul Copiilor, să se adreseze, prin solicitare scrisă, la societatea noastră.

Astfel, toate cererile în acest sens vor putea fi depuse la Registratura SC SGU Ploiești SRL (de luni până joi, între orele 8.00-16.30; vineri, între orele 8.00-14.00), din strada Văleni nr. 32, începând cu data de 23.10.2015.

Evenimentele menționate anterior se vor derula începând cu data de 4 dec. a.c., în zonele Pasaj Pietonal Centrul Civic (Târgul Sărbătorilor de Iarnă) și Sala Sporturilor Olimpia (Orășelul Copiilor), societatea noastră ocupându-se cu organizarea acestora și asigurând, de asemenea, și iluminatul festiv în aceste zone.

Totodată, în aceste zone vor fi amplasate căsuțe cu terasă (suprafață 5x3mp) precum și căsuțe simple (3x3mp), pe care comercianții de produse tradiționale de sezon (produse din carne, produse lactate, pop-corn, ceai, dulciuri etc) le vor putea închiria în scopul comercializării produselor pe durata evenimentelor.

De asemenea, deținătorii de utilaje de agrement, specifice sezonului de iarnă, pot depune cereri la societatea noastră, însoțite de dovezile funcționării legale (licențe, ISCIR etc)

Tarifele care vor fi aplicate sunt reglementate de legislația și actele normative în vigoare. Mai multe detalii, în legătură cu acest subiect, se pot obține la tel. 0244/52.52.52.

Compartiment Relaţii cu Publicul şi Media

SC SGU Ploiesti SRL

Purtator Cuvânt

Adela Frăţilă

 


 

                       Plantari material floricol de sezon

              poza site comunicate floare   În această perioadă, personalul specializat al societății noastre   derulează activități de plantare a materialului floricol de sezon, pe spațiile verzi din toate zonele municipiului. Astfel, de la sfarșitul lunii septembrie până în prezent, au fost plantate aprox. 110.000 flori bienale si 11.000 tufănele. De asemenea, în perioada următoare, vor mai fi plantate în jur de 7.000 flori bienale și cu frunze decorative, în diverse combinații, având ca scop înfrumusețarea zonelor verzi prin noi aranjamente florale.

 

 

Compartiment Relaţii cu Publicul şi Media

 

SC SGU Ploiesti SRL

 

Purtator Cuvânt

 

Adela Frăţilă

 

 


 

SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL aduce la cunoștința cetățenilor că astăzi, 28 septembrie a.c., a demarat activitățile de desființare a panourilor publicitare, amplasate ilegal pe teritoriul municipiului. Astfel, în perioada următoare, personalul specializat din cadrul societății noastre va desființa un număr de 91 de panouri publicitare, potrivit dispoziției municipalității. Până în acest moment, a fost desființat un singur panou din categoria celor menționate mai sus, acțiunile fiind întrerupte,  temporar, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

 

foto

Inlocuire bănci deteriorate – Parc Mihai Viteazul


SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL aduce la cunoștința cetățenilor municipiului faptul că personalul de specialitate din cadrul societății a finalizat activitățile de amplasare a unui număr de 23 bănci (noi) în Parcul Mihai Viteazul.

Aceste acțiuni au vizat înlocuirea băncilor deteriorate, care nu au mai putut fi reparate, principala cauză a distrugerii fiind vandalizarea repetată a acestora. Totodată, prin această inițiativă, societatea noastră vine în întâmpinarea tuturor solicitărilor în acest sens, primite din partea cetățenilor.

 banci mv

 

 

 

important

SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL aduce la cunoștința cetățenilor faptul că serviciul de plată a tarifului de parcare, prin SMS, este suspendat temporar, până la încheierea unui nou contract de prestări servicii în acest sens. Astfel, adresăm rugămintea posesorilor/conducătorilor autovehiculelor să efectueze plata tarifului de parcare utilizând parcometrele sau prin intermediul casierilor societății noastre. De asemenea, ne cerem scuze pentru disconfortul generat de această situație și asigurăm cetățenii că serviciul va redeveni activ în cel mai scurt timp posibil. 

 

 

 Măsuri de reducere a disconfortului creat de caniculă

În vederea atenuării efectelor caniculei, SC SGU Ploiești SRL a amenajat pe domeniul public trei puncte de prim ajutor, în zone caracterizate prin intens trafic pietonal și anume: Casa Sindicatelor, Palat Administrativ și Centrul Civic (pasaj pietonal- fântână arteziană). Aceste pavilioane sunt dotate cu dozator cu apa potabilă și pahare de unica folosință în scopul de a reduce disconfortul cetățenilor, disconfort creat de caniculă. De asemenea, în aceste puncte este prezent și un reprezentant al societății noastre.

dozatoare (1)dozator3

 

 

Amenajare locuri de odihnă

SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL aduce la cunoștința cetățenilor că, în luna iunie a.c., a demarat lucrările de amenajare a două locuri de odihnă pe teritoriul municipiului, situate în zonele Ghe Doja și Găgeni. Activitățile de amenajare a perimetrelor respective se derulează simultan, data limită a finalizării acestora fiind de o lună și, respectiv, două luni, în funcție de condițiile atmosferice.

În același timp, în această perioadă, personalul de specialitate al societății desfășoară activități de refacere a obiectelor de mobilier urban precum și a copertinei de la locul de odihnă din Cartierul 9 Mai.

lodihna

 

 

 

Creat în 26 septembrie 2014

BILANTUL CONTABIL AL S.C. SERVICII DE GOSPODARIRE URBANA PLOIESTI PE ANUL 2013

DESCARCA AICI

 

 


 

 

Participare la Simfonia Lalelelor - Pitești 2015

 

 

colaj laleleÎn perioada 24-26 aprilie a.c., societatea noastră a participat, ca în fiecare an, la "Simfonia Lalelelor", eveniment organizat de Primăria Municipiului Pitești. În cadrul evenimentului, personalul de specialitate al societății a prezentat, pe o suprafață de 20 m², o broderie florală denumită "Culorile primăverii".

 

Astfel, pentru amenajare, au fost folosite aprox. 1000 de răsaduri de flori (begonia, tagetes), arbuști de primăvară, precum și flori de apartament (la ghiveci).

 

În cadrul acestei expoziții, aflată la a 38-a ediție, societatea noastră s-a clasat pe locul III. Evenimentul s-a derulat sub numele "Vernisaj de primăvară", la acesta participând 73 de firme și instituții de profil din toată țara.

 

 


 

 

16 aprilie 2015

În atenția cetățenilor - reamplasare bănci Bulevardul Castanilor

 

 

 11021431 472986239516628 5505354938885196713 o
Începând cu data de azi, 16 aprilie a.c., mobilierul urban (bănci) amplasat pe B-dul Independenței - tronsonul Stație Ana Ipătescu-Gara de Sud - a fost repoziționat. Planul de amplasare al acestuia a fost predat Poliției Locale Ploiești care va monitoriza pozitia acestuia.
Conducerea SC SGU Ploiești SRL

 

 

 


 

3 martie 2015 – Avarie Sistem Iluminat Public - Nord

 

media3
SC SGU Ploiești SRL aduce la cunoștinta cetatenilor ca descarcarile electrice din ultimele ore au cauzat, in Zona Nord a orasului, o avarie pe mai multe puncte de aprindere ale sistemului de iluminat public. La aceasta ora, societatea noastra - prin personalul specializat - intervine cu patru echipe pentru remedierea acestei defectiuni. De asemenea, sistemul de iluminat public va fi funcțional in aceasta zona în aproximativ o oră.


 

 

 

 


 

 

Creat în 19 Iunie 2013

Cine da foc vegetatiei in Ploiesti?

ienupar incendiatÎn detrimentul eforturilor SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti SRL de a menţine un aspect plăcut al zonelor verzi din municipiu – atât prin întreţinerea permanentă şi reamenajarea acestora cât şi prin crearea de noi spaţii verzi – anumite persoane încă mai dau dovadă de lipsa spiritului civic.

Astfel, în data de 17 iunie a.c., personalul de specialitate din cadrul compartimentului de profil al societăţii noastre a constatat distrugerea - prin incendiere - a unui ienupăr cu diametrul de aprox 12 metri, din parcul Jianu (zona Gării de Sud).

SC SGU Ploieşti SRL aduce la cunoştinţa cetăţenilor, pe această cale, că zona afectată va fi refăcută prin îndepărtarea resturilor vegetale şi gazonarea perimetrului respectiv.

Totodată, facem apel la cetăţenii municipiului ca, în cazul în care observă astfel de incidente, să anunţe organele abilitate, dispeceratul societăţii noastre sau municipalitatea pentru a se lua măsurile corespunzătoare.

Numere de telefon de contact:

Dispecerat SC SGU Ploieşti SRL – 0244/977
Dispecerat Primăria Municipiului Ploieşti – Alo, domnule Primar: 0244/984


Creat în 19 Iunie 2013

Sfaturi de la SGU Ploiesti - Cum ingrijesti plantele pe canicula

gradina-apa-uda-ploaie-vreme-flori-ingrijiSC SGU Ploiesti SRL, prin conducerea societatii va furnizeaza cateva sfaturi utile pentru ingrijirea plantelor/vegetatiei, din partea personalului de specialitate al societatii, in aceste zile caniculare:

- sugestia de a uda plantele la primele ore ale diminetii (pana la ora 10.00) si nu în intervalele orare la care temperaturile ating valorile maxime. De asemenea, nu este indicata fertilizarea plantelor pe pamantul uscat ci pe pamantul umed intrucat, in caz contrar, exista riscul ca fertilizatorul sa aiba un efect toxic asupra plantelor;
- in cazul plantelor care necesita, spre deosebire de majoritate, o cantitate de apa mai mare se recomanda atat udarea acestora la nivelul radacinilor (udarea pamantului din jurul lor) cat si pulverizarea apei pe frunzele acestora, ultima procedura realizandu-se ori de cate ori este necesar pe parcursul zilei. Totodata, plantele care nu suporta expunerea directa la soare vor fi acoperite cu plasa de umbrire in scopul diminuarii cantitatii de raze solare;
- nu sunt recomandate lucrarile de combatere a bolilor si daunatorilor cand temperaturile au valori ridicate intrucat exista pericolul de a se arde plantele sau de evaporare rapida a substantelor chimice, tratamentul fiind ineficient;

 

 


 

Creat în 19 Iunie 2013

Masurile SGU pentru a atenua efectele caniculei

156497 494024627275663 261504953 nIn urma avertizărilor de caniculă, emise de către Agenţia Naţională de Meteorologie, SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti SRL a luat următoarele măsuri pentru a atenua efectele acesteia:

- programul de lucru al personalului de specialitate din serele şi pepinierele societăţii se derulează începând cu ora 6.30. Astfel, îngrijirea zilnică a plantelor începe cu udatul acestora celelalte lucrări derulându-se după finalizarea activităţii menţionată anterior;

- programul de lucru al personalului care se ocupă cu întreţinerea spaţiilor verzi de pe domeniul public al municipiului a fost modificat astfel încât activităţile de udare a plantelor să se realizeze începând cu orele 5.00-5.30 pentru a asigura o irigare corespunzătoare şi corectă a acestora. Activităţile de tuns gard viu şi cosit iarbă se vor derula după finalizarea celor menţionate anterior;

- conform legislaţiei în vigoare, personalul societăţii care îşi derulează activitatea în spaţii deschise dar şi în spaţii închise, caracterizate prin temperaturi ridicate (ex. serele societăţii), va primi 2 litri de apă minerală/zi.

De asemenea, activitatea personalului societăţii din sectoarele menţionate mai sus se va derula cu anumite pauze, în special în intervalele orare la care temperaturile ating valorile maxime.

 


 

Informaţie de presă - 18.06.2013

IMG 3911În detrimentul eforturilor SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti SRL de a menţine un aspect plăcut al zonelor verzi din municipiu – atât prin întreţinerea permanentă şi reamenajarea acestora cât şi prin crearea de noi spaţii verzi – anumite persoane încă mai dau dovadă de lipsa spiritului civic.

Astfel, în data de 17 iunie a.c., personalul de specialitate din cadrul compartimentului de profil al societăţii noastre a constatat distrugerea - prin incendiere - a unui ienupăr cu diametrul de aprox 12 metri, din parcul Jianu (zona Gării de Sud).

SC SGU Ploieşti SRL aduce la cunoştinţa cetăţenilor, pe această cale, că zona afectată va fi refăcută prin îndepărtarea resturilor vegetale şi gazonarea perimetrului respectiv.

Totodată, facem apel la cetăţenii municipiului ca, în cazul în care observă astfel de incidente, să anunţe organele abilitate, dispeceratul societăţii noastre sau municipalitatea pentru a se lua măsurile corespunzătoare.

 Numere de telefon de contact:

Dispecerat SC SGU Ploieşti SRL – 0244/977

Dispecerat Primăria Municipiului Ploieşti – Alo, domnule Primar: 0244/984

De asemenea, în sprijinul celor descrise mai sus, însoţim acest material cu imagini.

IMG 3909 IMG 3910

 

 


 

Creat în 17 Iunie 2013

 

Hoţii au prădat fântânile arteziene de la Sindicate, din Ploieşti

fantaniHoţii au prădat fântânile arteziene de la Sindicate, din Ploieşti publicat la: 17 iunie 2013 de Roxana Tănase fantani Ploiesti furt tijeCu siguranţă, ploieştenii care au trecut prin zona Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu au observat că una dintre fântânile din zonă nu mai funcţionează, iar cealaltă nu funcţionează la parametri normali. Motivul? Doi tineri au furat mare parte din tijele de inox ale fântânilor. Prejudiciul, la prima vedere, este de peste 130 de milioane de lei vechi. „Au fost furate tijele de inox ale fântânilor. Mai exact este vorba de 53 de tije, dintr-un total de 240, pentru că fiecare sferă are 120 de tije. Noi am sesizat Poliţia, care a efectuat cercetări şi care a identificat şi făptaşii. Este vorba de doi tineri. Tijele de inox nu au mai fost recuperate. Noi am făcut o adresă către RASP Ploieşti în vederea achiziţionării de noi tije. Prejudiciul este de 130 de milioane de lei vechi. Mâine urmează să fie transmisă adresa la RASP”, ne-a declarat Donald Constantin, directorul SGU Ploieşti. Cu tijele furate, oricum fântânile nu puteau să funcţioneze, pentru că două dintre cele trei pompe ale bazinelor sunt arse. Una s-a ars anul trecut, iar alta, de Paşte. Valoarea unei singure pompe este de aproximativ 200 de milioane de lei vechi. Potrivit lui Donald Constantin, angajaţii SGU vor încerca mâine să completeze tijele măcar la una dintre fântâni, astfel încât aceasta să funcţioneze la parametri normali. Una peste alta, astăzi, una dintre fântâni a reprezentat centrul de atracţie pentru mai mulţi copilaşi care s-au bălăcit în toată regula, deşi scăldatul este interzis în fântânile de pe domeniul public.

fantani furt

Read More:http://www.observatorulph.ro/exclusiv/26351-hotii-au-pradat-fantanile-arteziene-de-la-sindicate-din-ploiesti


Informaţie de presă - 17.06.2013

        454    În perioada 14-16 iunie a.c, SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL a participat la ediţia a- XVIII-a a expoziţiei „Expo-Flora - Flori la malul Dunării”, eveniment organizat la Complexul Muzeal de Ştiintele Naturii „Răsvan Angheluţă” din Galaţi.

            În cadrul acestei expoziţii, decorul prezentat de societatea noastră s-a numit
„Amenajare rustică”, pentru aranjarea standului folosindu-se mai multe specii de plante precum: plante răşinoase (tuia, ienupăr), plante de grădină (muşcată, begonie, lantana), muşchi de pădure, specii de arbuşti, tocătură vegetală (crengi) şi mobilierul adecvat (fântână, găleată, gard) la scară redusă.

            De asemenea, pentru modul de prezentare al standului, societatea noastră a primit o diplomă de participare şi o cupă, din partea organizatorilor evenimentului.

            În sprijinul celor descrise mai sus, însoţim acest material cu fotografii ale decorului menţionat.

 458 459 460

 


 

Creat în 14 Iunie 2013

Bilantul SGU Ploiesti in în perioada 10-14 iunie

În scopul unei informări corecte şi reale a opiniei publice, SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL vă pune la dispoziţie o evidenţă a lucrărilor efectuate pe domeniul public, în perioada 10-14 iunie a.c.

1.Doborâri arbori – 41 arbori; Tăieri de corecţie – la 200 arbori


Zone: Republicii, Inoteşti, Mareşal Averescu, Malu Roşu, Independenţei,
G-ral Moşoiu, Scoruşului, Republicii, Şos. Nordului, Independenţei, Ghe.Mateescu,
Şos. Vestului, Cameliei, Aleea Godeanu, Anotimpului, A.Mureşanu, Brumărelelor.


2.Lucrări de întreţinere executate pe spaţiile verzi (parcuri, gradini publice, aliniamente, peluze): strâns şi încărcat gunoi şi crengi, golit coşuri de gunoi, curăţenie-(strâns gunoi menajer, pet-uri, hârtii, măturat alei etc), udat, mobilizat teren în vederea plantării, defrişat mecanic, cosit, tuns gard viu etc; curăţenie stadion

* Curăţenie spaţii verzi – total suprafaţă= aprox. 370.000 mp
*Cosit zone verzi–total suprafaţă = aprox 201.000 mp
* Tuns gard viu - total suprafaţă = aprox 71.000 mp
*Tratament chimic împotriva dăunătorilor gardurilor vii şi arbuştilor izolaţi = 5.100mp
* Săpat /săpălugit rabate flori = 1.550 mp
* Îngrijit trandafiri- tăiat inflorescenţe; plivit buruieni – total 14.300 buc

3.Plantat material floricol de sezon - aprox. 32.000 buc

4. Lucrări de asfaltare alei în Cimitirul Mihai Bravu pe o sup. de 80 mp; lucrări alei cu piatră cubică pe o sup. de 125 mp.

5.Monitorizare zilnică fântâni arteziene. Supraveghere şi întreţinere instalaţii de udare prin aspersie, hidranţi, intervenţii remediere defecţiune cişmea tip Sanitas – Parc Aurora, McDonald’s Nord.

6. Reparaţii mobilier urban - la locurile de joacă din zonele Sala Sporturilor, Arhip Nicolae, Complex Meşteşugăresc; reparat porţi teren fotbal la locul de joacă din zona Republicii – monumentul Eroilor Sovietici; consolidare soclu statuie şi reamplasare statuie pe soclu zona blocului 14 str. Scoruşului nr.1; dezafectat 33 protecţii metalice arbori în zona str. Găgeni.


7 . Reparat garduri bordurate cu înălţimea de 0.5 m în zonele: Găgeni, Malu Roşu pe o lungime totală de 41 metri; reparat gard/zid Sala Sporturilor (lângă pista de atletism) pe o lungime de 2mp; dezafectat gard deteriorat, confecţionat şi montat gard cu înălţimea de 1 m-în zona Sala Sporturilor - pe o lungime de 90 metri; confecţionat şi amplasat gard cu înălţimea de 1m – zona Bariera Bucureşti- pe o lungime de
50 metri.

8. Lucrări cimitire: toaletare arbori din incinta cimitirelor, defrişare vegetaţie spontană, întreţinerea aleilor prin curăţenie zilnică şi transportul gunoiului la rampă, întreţinere curăţenie capelă, grupuri sanitare şi clădiri administrative, monitorizare şi intervenţii utilităţi ori de câte ori a fost necesar necesar.

 


 

Creat în 11 Iunie 2013

INCREDIBIL! VEZI CE AU PRELUAT CEI LA SGU DE LA LUXTEN

19 iluminat-public-300x225Situaţia găsită de SGU la preluarea iluminatului public nu a fost una roz.
Cu toate că la Ploieşti cei de la Luxten au câştigat bani frumoşi, nu au catadicsit să lase un sistem de iluminat îmbunătăţit, acest lucru rezultând din faptul că reprezentanţii Serviciului de Gospodărire Urbană au găsit piese vechi din anul 1989.
Totodată, cei care se ocupă acum de întreţinerea iluminatului public au găsit sesizări de peste 7 ani ai unor cetăţeni din zona parcului Mihai Viteazu. De fapt această situaţie se găseşte în toate parcurile, spaţiile de recreere fiind lăsate mai mult în beznă.
“Din totalul de 252 de sesizări primite de la preluarea iluminatului public am reuşit să soluţionăm 236.Totodată, angajaţii SGU au efectuat şi toaletări de corecţie la arborii care obturau lampile “, ne-a declarat Donald Constantin, directorul SGU Ploieşti.
În caz că aveţi probleme cu iluminatul puteţi suna la numărul de telefon 0244/977

Authors: Vlad Dumitrescu

Read more http://www.phon.ro/incredibil-vezi-ce-au-preluat-cei-la-sgu-de-la-luxten.html

 


 

Creat în 10 Iunie 2013

Bilantul SGU Ploiesti pe saptamana trecuta

În scopul unei informări corecte şi reale a opiniei publice, SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL vă pune la dispoziţie o evidenţă a lucrărilor efectuate pe domeniul public, în perioada 3-7 iunie a.c.

1.Doborâri arbori – 80 arbori; Tăieri de corecţie – la 18 arbori


Zone: Bd Independenţei, Parc Libertăţii, Rapsodiei, Republicii, Bd Independenţei,
Aleea Vărbilău, Complex Mic Nord, Gh.Lazăr, Şos. Nordului, Aleea Militari, Romana, Bariera Bucuresti, Jianu, Troienelor


2.Lucrări de întreţinere executate pe spaţiile verzi (parcuri, gradini publice, aliniamente, peluze): strâns şi încărcat gunoi şi crengi, golit coşuri de gunoi, curăţenie-(strâns gunoi menajer, pet-uri, hârtii, măturat alei etc), udat, mobilizat teren în vederea plantării, defrişat mecanic, cosit, tuns gard viu etc; curăţenie stadion

* Curăţenie spaţii verzi – total suprafaţă= aprox. 370.000mp
*Cosit zone verzi–total suprafaţă = aprox 115.000 mp
* Tuns gard viu - total suprafaţă = aprox 32.000 mp
*Tratament chimic împotriva dăunătorilor gardurilor vii şi arbuştilor izolaţi =550 mp
* Activităţi de fertilizare a materialului floricol plantat pe domeniu public.


3.Plantat material floricol (tagetes, salvie, dalie, muşcată, ageratum, petunie) -
aprox. 36.000 buc

4.Reparaţii mobilier urban - înlocuit rigle bănci şi componente din lemn deteriorate la locurile de joacă din zonele Spătar Milescu şi Sala Sporturilor; reparaţii garduri bordurate zone Văleni şi Andrei Mureşanu pe o lungime de 17.5 metri.


5.Monitorizare zilnică fântâni arteziene. Supraveghere şi întreţinere instalaţii de udare prin aspersie, hidranţi, intervenţii remediere defecţiuniune cişmea tip Sanitas – Sala Sporturilor.

6. Montat borduri, realizat alei din piatră cubică: Cimitirul Mihai Bravu (borduri pe lungimea de 18 metri; alei pe suprafaţa de 72 mp); montat gard (înalţimea de 1 metru)
în Bariera Bucureşti, pe o lungime de 410 metri.

7 Desfiinţare pe cale administrativă construcţie parter (cameră) şi mansardă (cameră şi baie) - Str. Democraţiei nr. 33

8. Lucrări cimitire: toaletare arbori din incinta cimitirelor, defrişare vegetaţie spontană, întreţinerea aleilor prin curăţenie zilnică şi transportul gunoiului la rampă, întreţinere curăţenie capelă, grupuri sanitare şi clădiri administrative, monitorizare şi intervenţii utilităţi ori de câte ori a fost necesar necesar.


 Creat în 05 Iunie 2013

SGU Ploiesti - Ce facem in saptamana 3-10 iunie

Începând cu data de 3 iunie a.c., SC. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL derulează activităţi de întreţinere a spaţiilor verzi aferente asociaţiilor de proprietari din toate cartierele municipiului, constând în lucrări de cosit iarbă şi tuns gard viu.

Astfel, în cursul zilei sus menţionată, s-au efectuat lucrări de întreţinere a spaţiului verde (tuns gard viu şi cosit iarbă) din următoarele zone: Libertăţii: bl 85-91;Domnişori-Vornicei-Arnăuţi bl. 70-78, bl 80-84; Spital CFR; Caşin; Someş; Şoseaua Vestului; Caraiman; Brumărele bI. 112, 113, 118, 122,123; Mihai Bravu; Buna Vestire; Dorobanţu.

Totodată, în cursul zilei de azi (4 iunie a.c.), personalul specializat al societăţii noastre a continuat lucrările de întreţinere în zonele: Libertăţii; Domnişori; Vornicei; Arnăuţi; Şoseaua Vestului; Rapsodiei; Şoseaua Nordului; Cameliei; Brumărele
bl. 120, 121, 129, 130; Mihai Bravu; .BobâIna; Tabaci; Gara de Sud – Gioconda.


De asemenea, personalul specializat al societăţii noastre va derula activităţile de întreţinere a spaţiului verde - aferent blocurilor de locuinţe - şi în perioada următoare, conform graficului stabilit de către compartimentul de profil.


 Creat în 05 Iunie 2013

Acţiuni de salubrizare în zona Drumul Sării

dr sariiSC. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL a derulat acţiuni de salubrizare în zona Drumul Sării (zona de Est a oraşului).

În acest scop, a fost mobilizat personalul din cadrul programului de asistenţă socială (50 persoane), acesta fiind coordonat şi supravegheat de către personalul specializat al Compartimentului Spaţii Verzi din cadrul societăţii noastre.

De asemenea, cantitatea de gunoi (moloz) rezultată în urma acţiunilor de salubrizare -derulate pe parcursul a două zile – a fost de 20 de tone, aceasta fiind transportată la rampa Teleajen.


 Creat în 27 Mai 2013

Ce-a facut SGU în perioada 20-24 mai

1.Doborâri arbori – 50 arbori; Tăieri de corecţie – la 9 arbori


Zone: Cibinului, cim Viişoara, Cameliei, Şos. Nordului, Al.Godeanu, Sos Vestului, Alexandru cel Bun, Rapsodiei, Romaniţei, Plopilor- Craitelor, Domnişori, Al. Lăpuşneanu, Cătinei


2.Lucrări de întreţinere executate pe spaţiile verzi (parcuri, gradini publice, aliniamente, peluze): strâns şi încărcat gunoi şi crengi, golit coşuri de gunoi, curăţenie-(strâns gunoi menajer, pet-uri, hârtii, măturat alei etc), udat, mobilizat teren în vederea plantării, defrişat mecanic, cosit, tuns gard viu etc


*Cosit zone verzi–total suprafaţă = aprox 100.000 mp
* Tuns gard viu - total suprafaţă =aprox.43.000 mp
*Plivit buruieni - total sup = 1150 mp
*Tratament chimic împotriva dăunătorilor gardurilor vii şi arbuştilor izolaţi = 7.000 mp
* Curăţenie parcuri, scuaruri, grădini, aliniamente = 238.000 mp
* Încărcat şi transportat gunoi = 125 tone
* Activităţi zilnice de îndepărtare a algelor, frunzelor şi gunoiului – luciu apă bazin Sala Sporturilor
* Activităţi de fertilizare a materialului floricol plantat pe domeniu public.


3.Plantat material floricol (tagetes, salvie, dalie, muşcată, ageratum, petunie)-
aprox. 83.000 buc

4.Reparaţii mobilier urban şi obiecte joacă în zonele: parc Câineni, Nichita Stănescu, Tineretului; supraveghere şi întreţinere instalaţii de udare prin aspersie (zone Mihai Viteazul, Caraiman, Centrul Civic), intervenţii remediere defecţiuni cişmea Sanitas –Sala Sporturilor.

5.Reparat balustradă scări acces pod Gara de Sud; confecţionat mână curentă pe o distanţă de 11 metri; montat gard cu înălţimea de 1 m în zona Bariera Bucuresti, pe o lungime de 450 metri

6. Monitorizare zilnică fântâni arteziene; montat două băncuţe zona Rapsodiei – asociaţii.

7 Lucrări de montare borduri şi turnat asfalt în cim. Mihai Bravu şi Eternitatea (borduri montate pe distanţa de aprox. 142 m liniari; sup. asfaltată = aprox. 195 mp)

8. Lucrări cimitire: toaletare arbori din incinta cimitirelor, defrişare vegetaţie spontană, întreţinerea aleilor prin curăţenie zilnică şi transportul gunoiului la rampă, întreţinere curăţenie capelă , grupuri sanitare şi clădiri administrative, monitorizare şi intervenţii la instalaţiile sanitare, apă, gaze, electrică atunci când a fost necesar.


 Creat în 25 Mai 2013

DA, DECI, SE POATE!

pietonal 1După o lungă perioadă în care pasajul pietonal din faţa Palatului Administrativ nu avea un aspect tocmai îngrijit, ieri seară ploieştenii au avut o mare surpiză făcută de cei de la SGU. Rperezentanţii Serviciului de Gospodărire Urbană au reuşit în numai câteva ore să schimbe total aspectul zonei centrale a Ploieştiului.

Iată cum s-a schimbat oraşul în numai câteva ore:

Pietonal 2 Pietonal 3 Pietonal 4

 


Creat în 22 Mai 2013

 

Mizeria de la Sala Sporturilor are o cauză “tehnică”

lac sala spINCOMOD.PH  a sesizat, în urmă cu câteva zile, situația în care se află lacul de la Sala Sporturilor. Apa este plină de mizerii și pare total neîngrijită. Donald Constantin, directorul SGU, spune că aceasta este o problemă mai veche, de ordin tehnic, și că se încearcă găsirea unei soluții. “Ideea e că apa este ținută

FG_AUTHORS: Raluca


 Creat în 20 Mai 2013

Lista lucrarilor facute de SGU Ploiesti in saptamana 13-17 mai

În scopul unei informări corecte şi reale a opiniei publice, SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL vă pune la dispoziţie o evidenţă a lucrărilor în ceea ce priveşte zonele verzi din municipiu, efectuate în perioada 13-17 mai a.c.

1.Doborâri arbori – 23 arbori

Zone: str. Rodica, Spătar Milescu, parcări Emile Zola, Vasile Milea, str. Romană

2.Lucrări de întreţinere executate pe spaţiile verzi (parcuri, gradini publice, aliniamente, peluze): strâns şi încărcat gunoi şi crengi, golit coşuri de gunoi, curăţenie-(strâns gunoi menajer, pet-uri, hârtii, măturat alei etc), udat, mobilizat teren în vederea plantării, defrişat mecanic, cosit, tuns gard viu etc

*Cosit zone verzi–total suprafaţă = aprox 600.000 mp
* Tuns gard viu - total suprafaţă =aprox. 18.000 mp
*Gazonat - total sup = 2.000 mp
*Tratament chimic împotriva dăunătorilor gardurilor vii şi arbuştilor izolaţi = aprox 6.000mp


3.Plantat material floricol (tagetes, salvie, dalie, muşcată, ageratum, petunie)-
aprox. 54.000 buc

4. Reparat balustrada scări acces pod Gara de Sud; montat gard (h= 1m) în zona Bariera Bucureşti pe o lungime de 460 metri; turnat alei asfalt cim Eternitatea pe o sup. de 32mp; supraveghere/monitorizare funcţionare fântâni arteziene municipiu.
5. Monitorizare şi intervenţii: instalaţii de udare prin aspersie; remediat probleme cişmele tip Sanitas (în parcuri 9 Mai, Aurora, Eminescu, McDonald’s), hidranţi, pompe apă cimitire, canalizare, instalaţii puncte de lucru societate.
6. Reparat 2 bolarzi, confecţionat bolard ornamental şi remontarea lor (la statuia Radu Stanian); înlocuit 5 m gard deteriorat str. Eremia Grigorescu; schimbat rigle bănci –
Mc Donald”s Nord; confecţionat şi montat trepte tobogan, elemente din lemn leagăne (loc joacă –Câineni); recondiţionat şi montat băncuţă asociaţie str. Brumărelelor; executat cămine scurgere pompe apă cim.Viişoara.


 Creat în 16 Mai 2013

CUM JUSTIFICĂ DONALD CONSTANTIN FAPTUL CĂ SGU NU A INTERVENIT ÎN FAŢA PALATULUI ADMINISTRATIV

156497 494024627275663 261504953 nServiciul de Gospodărire Urbană Ploieşti nu a mai intervenit în zona kilometrului 0 din faţa Palatului Administrativ şi asta s-a văzut. Însă reprezentanţii SGU-ului au şi o justificare. Donald Constantin, directorul societăţii, ne-a declarat că singurul motiv pentru care nu au schimbat florile care şi-au terminat ciclul de viaţă a fost acela că în zona respectivă se lucrează.
“Mie nu-mi place să-mi bat joc de munca pe care o depunem şi de banii SGU-ului.În faţa Palatului Administrativ este şantier la ora actuală, iar buldozerele trebuie să aibă spaţiu de manevră. Ce ar fi însemnat să plantăm flori acum, iar peste o zi să le găsim călcate de roţile utilajelor? Într-o altă ordine de idei, în alte zone ale Ploieştiului au mai fost flori plantate, precum lalelele, care trebuie să aştept să li se termine ciclul vieţii pentru a le putea lua bulbii ca să-i replantăm”, ne-a declarat Donald Constantin, directorul SGU Ploieşti.

FG_AUTHORS: Vlad Dumitrescu

Read more http://www.phon.ro/cum-justifica-donald-constantin-faptul-ca-sgu-nu-a-intervenit-in-fata-palatului-administrativ.html


 Creat în 30 Aprilie 2013

Donald Constantin, SGU Ploiesti: Mesaj de Pasti

mesaj de pasti


 Creat în 26 Martie 2013

UN PARC DE 30.000 EURO VA FI CONSTRUIT ÎN ZONA DE NORD

19 parc-nord-300x224Ploieştenii din zona de Nord se vor putea relaxa într-un parc modern. Actualmente respectivul loc destinat pentru recreerea cetăţenilor este sub formă de proiect pe masa reprezentanţilor SGU Ploieşti.Acesta va fi construit pe strada Găgeni, între blocurile reabilitate, iar valoarea lucrărilor este de 30.000 euro
“Suntem la stadiul de proiectare al unui parc în zona de Nord, pe str. Găgeni, unde ploieştenii din acea zonă să se recreeze. Dorim prin acest proiect să construim parcuri moderne precum cele din centrul oraşului şi în cartiere”, ne-a declarat Donald Constantin, directorul SGU Ploieşti.

FG_AUTHORS: Vlad Dumitrescu

Read more http://www.phon.ro/un-parc-de-30-000-euro-va-fi-construit-in-zona-de-nord.html


 Creat în 25 Martie 2013

ÎN CURÂND POŢI SPUNE “DA” ŞI PE STADIONUL ILIE OANĂ

stadionul-ilie-oanaPe viitor, fanii echipei Petrolul Ploieşti vor putea să îşi unească destinele şi să spună “DA” în faţa reprezentanţilor Stării Civile pe stadionul Ilie Oană.
O astfel de cerere l-a făcut pe Donald Constantin, directorul SGU Ploieşti, să i-a în calcul eventualitea perceperii unei taxe pentru astfel de evenimente.
“Analizăm costurile pentru că trebuie să asigurăm personal pentru astfel de evenimente. Totul a plecat de la o cerere pe care am primit-o în acest sens şi ne gândim serios pentru că astfel de evenimente pot reprezenta o sursă rudimentară suplimentară de venit, însă pentru asta trebuie să stabilim tarifele de închiriere. Noi am putea să oferim nu doar spaţiul generos, ci şi servicii suplimentare, de la reflectoare până la staţia de sonorizare”, ne-a declarat Constantin Donald, directorul SGU Ploieşti.

FG_AUTHORS: Vlad Dumitrescu

Read more http://www.phon.ro/in-curand-poti-spune-da-si-pe-stadionul-ilie-oana.html


 Creat în 11 Martie 2013

Unde au disparut terenurile arabile din acte? SGU Ploiesti a descoperit multe neconcordante in patrimoniu

36 municipiul-ploiesti-satellite-map-300x153După ce a preluat în gestiune şi terenurile arabile ale municipiului, Societatea de Gospoodărire Urbană Ploieşti a decis să verifice pe teren unde sunt acestea poziţionate, pentru a decide cum le  utilizează. Nu mică a fost surpriza, când s-a aflat că din 350 hectare trecute în patrimoniu nu pot fi identificate decât 278 ha.

“Personal am cerut să se verifice existenţa acestor terenuri şi să mi se prezinte o hartă cu împărţirea lor. Şi bine am făcut, deoarece am descoperit că nu pot fi identificate aproximativ 70 de hectare trecute în patrimoniul municipiului. Pe unele am găsit case, de exemplu. Nu ştiu dacă au fost construite legal sau nu, urmează să verificăm. Interesant este că nici măcar pe terenurile existente faptic nu putem face agricultură, deoarece o parte dintre ele sunt de fapt şanţuri ale unor drumuri, canale de siguranţă de la staţia de epurare sau bucăţi de teren situate între case, total inutilizabile. În plus, pe vreo 12 hectare am descoperit depozite de balast. Bănuiesc că sunt realizate ilegal”, a spus Donald Constantin, directorul general al SGU Ploieşti.

Authors: Max-Media.ro

Read more http://www.max-media.ro/unde-au-disparut-terenurile-arabile-din-acte-sgu-ploiesti-a-descoperit-multe-neconcordante-in-patrimoniu.html


 Creat în 04 Martie 2013

SOLUŢIA DIRECTORULUI SGU PENTRU UN PLOIEŞTI VERDE

19 gard-sgu-300x225Pentru a mări numărul spaţiilor verzi, Societatea Servicii Gospodărire Urbană Ploieşti intenţionează să amenajeze blocurile din întreg cartierul Bariera Bucureşti cu garduri din plasa, dublate de gard viu. Prin această acţiune se doreşte pe lângă extinderea spaţiilor verzi şi păstrarea unui mediu curat şi igienic.

„Intenţionăm să montăm garduri cu plasă, înalte de un metru, dublate de gard viu, astfel încât să existe o imagine unitară. Va trebui să obţinem autorizaţie de construcţie pentru acest lucru de la Direcţia de Urbanism şi ne-am propus ca acţiunea să înceapă din Bariera Bucureşti. După ce vom monta astfel de garduri în respectiva zonă, vom continua şi în alte cartiere”, a declarat Donald Constantin, directorul SGU Ploieşti.

FG_AUTHORS: Vlad Dumitrescu

Read more http://www.phon.ro/solutia-directorului-sgu-pentru-un-ploiesti-verde.html


Creat în 01 Martie 2013

Mesajul directorului SGU Ploieşti, Donald Constantin Nicolae, de 1 Martie

2 mesaj sgu-150x150Un gând curat şi senin, din suflet, dedicat femeilor, în aceste minunate zile de primăvară. La mulţi ani! Donald Constantin Nicolae Director general SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti

FG_AUTHORS: Ioana


Creat în 21 Februarie 2013

Primăria Ploieşti şi FC Petrolul au stabilit termenii înţelegerii privind stadionul „Ilie Oană”! Află ce prevede contractul

stadionul-ilie-oanaA doua rundă de negocieri între reprezentanţii Primăriei Ploieşti şi conducerea FC Petrolul Ploieşti, care a avut loc miercuri, a creionat înţelegerea între cele două părţi în ceea ce priveşte închirierea stadionului „Ilie Oană”. Comisia formată din conislierul liberal Sorin George Botez, consilierul social-democrat George Stanciu, directorul societăţii Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti Donald Constantin

FG_AUTHORS: Ioana

 

Read more http://incomod.ph/administrativ/primaria-ploiesti-si-fc-petrolul-au-stabilit-termenii-intelegerii-privind-stadionul-ilie-oana-afla-ce-prevede-contractul-3691


Creat în 24 Ianuarie 2013

 MI`S (S) ANGAJATĂ SGU

Miss-sgu-2-300x225Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti se poate mândri că a participat la manifertările organizate de Primăria Municipiului Ploieşti cu cea mai frumoasă prezenţă feminină. Angajata SGU, ca să nu creeze discuţii la nivelul conducerii, a dansat între directorul Donald Constantin şi adjutul acestuia, Ovidiu Negulescu. Aşadar, zvonul cum că la Serviciul de Gospodărire Urbană ar exista cele mai frumoase angajate din sistemul public local este cât se poate de adevărat.Ca să nu  facem o greşeală îl sfătuim pe primarul Iulian Bădescu să organizeze concursul “Mi’s(s) angajată la Primărie”.

FG_AUTHORS: Vlad Dumitrescu

Read more http://www.phon.ro/miss-angajata-sgu.html


 Creat în 22 Ianuarie 2013

SGU, PRODUCĂTORUL DE LEGUME ECO

19 sera-sgu-300x169Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti a pus bazele unui nou proiect pilot. Societatea, aflată în subordinea Consiliului Local, se implică, mai nou, şi în producţia de ceapă, ridichi şi spanac pentru a scoate profit.
„Aveam două sere care erau încălzite şi ne-am gândit să le utilizăm, fapt pentru care am plantat ceapă verde, ridichi şi spanac”, a declarat Donald Constantin, directorul SGU Ploieşti.

FG_AUTHORS: Vlad Dumitrescu

Read more http://www.phon.ro/sgu-producatorul-de-legume-eco.html


Creat în 03 Decembrie 2012

A ÎNCEPUT UN PROGRAM DE IGIENIZARE ŞI MODERNIZARE AL ALBIEI RÂULUI DÂMBU

100.5-300x225După foarte mult timp, albia Dâmbului a intrat într-un program de igienizare al Serviciului de Gospodărire Urbană Ploieşti. Astfel, înarmaţi cu
cu lopeţi, furci şi greble, angajaţii SGU au început de astăzi să strângă gunoaile de pe malurile râului. Totodată, conducerea Serviciului de Gospodărire Urbană a luat hotărârea ca în afară de curăţarea albiei să aibă loc operaţiuni de toaletare a copacilor şi plantare de arbuşti.
“După foarte mult timp această zonă infectă din Mihai Bravu şi mă refer la albia râului Dâmbu a intrat într-un program al nostru de igienizare. Operaţiune va dura atâta timp cât va fi necesar pentru a strânge toate gunoaiele din zona. Pe lângă curăţenie, angajaţii SGU vor efectua şi servicii de toaletare şi de plantare de noi copaci”, ne-a declarat Donald Constantin, directorul Serviciului de Gospodărire Urbană.

FG_AUTHORS: Vlad Dumitrescu

Read more http://www.phon.ro/a-inceput-un-program-de-igienizare-si-modernizare-al-albiei-dambului.html


Creat în 04 Octombrie 2012

ULUITOR Andrei Volosevici s-a dus la SGU Ploiesti să cumpere o bariera montata in mandatul sau

VoloseviciFostul primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici, a încercat să răscumpere de la SGU, societate a Consiliului Local, o barieră montată în mandatul lui la o asociaţie de proprietari din oraş. Potrivit consilierului local George Botez, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor, citat de max-media.ro, Andrei Volosevici s-a oferit să plătească pentru o barieră montată de SGU Ploieşti într-o parcare privată din municipiu . Suma oferită a fost de 7.000 de lei, reprezentând valoarea de inventar a bunului, plus manopera angajaţilor. Bariera a fost montată în mandatul fostului primar al Ploieştiului, la intrarea în parcarea unei asociaţii de proprietari de pe strada Bibescu Vodă.

Read more http://ph-online.ro/actualitate/item/20360-uluitor-andrei-volosevici-s-a-dus-la-sgu-ploiesti-s%C4%83-cumpere-o-bariera-montata-in-mandatul-sau


Creat în 02 Octombrie 2012

19 roti-blocate1-300x184ATENŢIE UNDE PARCAŢI! 900 DE MAŞINI BLOCATE ÎN PLOIEŞTI

Directorul Societăţii de Gospodărire Urbană Ploieşti Donald Constantin a declarat în cadrul emisiunii “Bună seara, Ploieşti” că în luna septembrie 900 de şoferi au fost sancţionaţi deoarece au parcat neregulamentar. „Înainte se blocau 60 de maşini pe lună, în luna septembrie am ajuns la 900 de maşini”, a afirmat Donald Constantin. “Sunt vizate zonele din vecinătatea parcărilor, maşinile parcate pe trecerile de pietoni, zonele destinate persoanelor cu handicap. Acum acţionăm cu două maşini şi cu 20 de dispozitive, o să mai formăm două echipaje şi am achiziţionat alte 50 de dispozitive”, a adăugat directorul SGU Ploieşti. Taxa pentru deblocarea roţilor este de 104 lei.

FG_AUTHORS: phon

Read more http://www.phon.ro/atentie-unde-parcati-900-de-masini-blocate-in-ploiesti.html

SGU Ploiesti