Informare privind HCL nr. 521/2019, privind aprobarea Regulamentului de înființare, atribuire, folosire, organizare și funcționare, a locurilor de parcare, în parcările de reședință și de domiciliu din Municipiul Ploiești

În atenția tuturor cetățenilor din municipiu, interesați de modul de aplicare al HCL nr. 521/2019, privind aprobarea Regulamentului de înființare, atribuire, folosire, organizare și funcționare, a locurilor de parcare, în parcările de reședință și de domiciliu din Municipiul Ploiești.

Redăm, în rândurile de mai jos, comunicatul UAP Prahova, publicat în urma discuțiilor cu reprezentanții municipalității și ai societății noastre.

„Astăzi, 15 ianuarie 2020, la sediul primăriei, la solicitarea d-ului Viceprimar Cristian Ganea si a d-ului consilier Gheorghe Andrei, a avut loc o intalnire cu presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova, pentru clarificarea unor situatii create de HCL 521/2019, privind reglumanetul pentru parcari si pentru crearea normelor de aplicare.

La această întâlnire au mai participat viceprimarul George Pana, d-ul Alin Dănilă, director gen. SGU Ploiești, Cristinel Șchiopu, dir. adj. SGU, dna Anabell Mantoiu, șef serviciu Juridic Contencios din cadrul SGU Ploiesti si d-na Carmen Radu, dir. Direcția de Patrimoniu.

In urma discutiilor s-a stabilit că în prima fază se va trece la inventarierea și stabilirea regimului juridic al terenurilor arondate asociatiilor de Proprietari, urmând ca pe masura finalizării acestei procedurii asociațiile sa fie anunțate de catre SGU, pentru a depune documentațiile aferente obtinerii locurilor de parcare, conform HCL 521/2019.

Prin urmare, depunerea documentatiilor conform art. 12 din HCL 521/2019 se amana pana la finalizarea acestei proceduri de aflare a statutului juridic al terenurilor arondate asociatiilor, precum si a suprafetelor disponibile pentru parcarile viitoare.

UAP Prahova a depus la registratura primariei, cu nr. 1000/15.01.2020, o adresa cu o serie de 16 propuneri de amendamente la HCL 521/2019, care au fost dezbătute si vor mai fi analizate pentru a modifica si completa actul normativ menționat.

De asemenea, s-a stabilit ca orice propunere a cetatenilor ca vine in sprijinul bunei functionari a regulamentului de parcare va fi analizata si supusa atentiei Consiliului Local, in perioada urmatoare, pentru ca regulamentul pentru parcari sa devina operabil.”